fredag 29. april 2011

Brudebukett











Brudebuketten er brudens smykke og skal på den måten fremheve kjolen og bruden.
Buketten skal ikke bare være tilpasset kjolen, men også avspeile brudens personlighet. Siden brudekjolen legger en del føringer på hvordan brudebukett og blomster til bryllupet skal være, er det et godt tips å ta med seg et bilde av brudekjolen når man kommer innom for å snakke med dekoratøren. 
Det er i møte med bruden at blomsterdekoratøren kan danne seg det beste bilde av hvordan brudebuketten skal se ut. Øyenfarge, hårfarge, høyde og alder er viktige detaljer i planleggingen av blomstene.


Hvis bruden er en stor jente, anbefales det en litt stor brudebukett. Velger man en liten bukett til en stor kropp, vil bruden bare virke enda større. På samme måte som et litt rundt ansikt bedre kler en litt rund bukett, enn en smal og dråpeformet.
De lange dråpeformede bukettene passer best til litt høye personer, og som kanskje også har slep på kjolen. 


Forventningene er kanskje stor om hvordan brudebuketten skal se ut i fargevalg og blomster. Kanske har man sett eksempler av brudebuketter på bilder som man likte godt, men glemmer helt at akkurat den buketten var laget til noen andre, med en annen personlighet, utseende og helt annen brudekjole.


Dersom man legger for mange føringer, stenger man mange muligheter ute.


Antrekket til brudgommen er også viktig med tanke på at det skal lages en corsage (knapphullblomst) til mannen som gjennspeiler brudens bukett. 
Corsage til mannen skal festes på venstre jakkeslag. Pass på å feste den godt så den ikke tipper fremover.


La brudebuketten få en fin plass på gavebordet under festen hvor alle får sett den ordentlig. Plasser den i en fin og nøytral vase. La fotografen få ta et ordentlig bilde istedetfor å tørke buketten. 


En brudebukett bør helst bestilles i litt god tid før bryllupet. Da har man bedre tid til å planlegge, slik at man får bestillt inn de blomstene og tilbehøret som man måtte ønske.


Pris på brudebukett vil variere alt etter hvor mye og hvilke blomster som brukes, og hvor tidkrevende det er å lage buketten.







































































































































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar