lørdag 14. april 2012

KONFIRMASJON

Konfirmasjon er opprinnelig et kristent rituale som brukes til å markere overgangen fra barn til voksen. Tidligere var dette en forutsetning for å kunne inngå ekteskap, og for å kunne tre inn i arbeidslivet. Det var opprinnelig en skikk fra 1700-tallet, og ble innført som en obligatorisk ordning i Norge i 1736. Den gang var det strengt nødvendig å konfirmere seg, ellers kunne man bli straffet med tukthus eller gapestokk.
Siden 1950 er konfirmasjon frivillig, og det ble også et alternativ å konfirmere seg borgerlig.

Konfirmasjon er en stor dag for konfirmanten. Det er også en stor dag for de nærmeste. Det er mye som skal planlegges, og forberedelser som skal gjøres.

Det nærmer seg konfirmasjonstider, og det er mange som lurer på når de må bestille blomster. Det holder som regel med en uke i forveien, med mindre man skal ha noe spessielt, da kan det være greit å få vite det litt før slik at vi klarer å få tak i de blomstene som er ønsket.

I anledning konfirmasjonen, er det hyggelig å dekke et lekkert festbord med borddekorasjoner. Kom innom oss på Fryd og Blomster så hjelper vi deg mer en gjerne med forberedelsene til den store dagen.

La deg gjerne inspirere av noen flotte bilder fra den vårlige butikken vår som ligger i Dronningens gate 32 midt i sentrum av Bodø by.


Fantastiske Phalaenopsis multiflora

 Søte fioler som også tåler å stå inne
Den nye Saint Paulia Ballerina
Yndige AlliumIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar