- Finn frem en rein vase og fyll den med godt varmt vann.
- Fjern bladene nederst på stilkene. Det skal ikke være blader i vasevannet. Det fører til flere bakterier i vannet og redusert holdbarhet.
- Før rosene settes i vann bør de skråsnittes. (3-4 cm snittflate) Dersom dette er blitt gjort i butikken og rosene er blitt transportert med fuktet papir rundt stilken, er det som oftest ikke nødvendig å gjøre dette hjemme.
- Tilsett vannet holdbarhetsmiddel. Skal gi næring til blomstene og har i tillegg en bakteriedrepende effekt.
- Sett rosene i vann.
- La ikke rosene stå i stua om natten, men sett dem på et kjøligere rom. Da vil holdbarheten forlenges ytterligere.
Dersom noen av rosene skulle begynne å henge med hodet etter en dag eller to, er det likevel håp.
Skråskjær rosene på nytt og stikk rosestilken i kokende vann i ca 30 sekunder. Sett rosene i rent vann og sett dem kjølig. Etter noen timer har de forhåpentligvis frisknet til, og kan igjen settes frem.
Lykke til med holdbare roser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar