mandag 24. januar 2011

Stell av snittroser




  1. Finn frem en rein vase og fyll den med godt varmt vann.
  2. Fjern bladene nederst på stilkene. Det skal ikke være blader i vasevannet. Det fører til flere bakterier i vannet og redusert holdbarhet.
  3. Før rosene settes i vann bør de skråsnittes. (3-4 cm snittflate) Dersom dette er blitt gjort i butikken og rosene er blitt transportert med fuktet papir rundt stilken, er det som oftest ikke nødvendig å gjøre dette hjemme.
  4. Tilsett vannet holdbarhetsmiddel. Skal gi næring til blomstene og har i tillegg en bakteriedrepende effekt.
  5. Sett rosene i vann. 
  6. La ikke rosene stå i stua om natten, men sett dem på et kjøligere rom. Da vil holdbarheten forlenges ytterligere.
Dersom noen av rosene skulle begynne å henge med hodet etter en dag eller to, er det likevel håp. 
Skråskjær rosene på nytt og stikk rosestilken i kokende vann i ca 30 sekunder. Sett rosene i rent vann og sett dem kjølig. Etter noen timer har de forhåpentligvis frisknet til, og kan igjen settes frem.

Lykke til med holdbare roser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar